Teen naslovi

naslovnicaKatarina Solomun Stavit ću te na Facebook!

Upravo kada je pomislila da je s početkom srednje škole započelo jedno novo i valjda bolje razdoblje, Hani se dogodila Tesa Horvat. Ne najbolja prijateljica Tesa, ne neka fino odgojena djevojka, nego bahata, lijepa i bezobrazna razmaženka koja oko sebe, baš poput prave razredne zvijezde, okuplja djevojke koje gode njezinoj taštini. U školskim igrama prijestolja dogodilo se, međutim, nekoliko stvari koje su joj dokazale da ona i Tesa nikada neće biti na istoj strani. Hana, iako ni po čemu posebna (barem je tako mislila), Tesino ponižavanja i maltretiranje drugih djevojaka smatra okrutnom nepravdom jedne arogantne bullerice. I upravo kada je razotkrila svu zlobu Tese Horvat objavivši post o bullyingu na Facebooku, a njezin prezgodni dečko Karlo, za kojim uzdišu sve djevojke u školi, počeo joj se opasno približavati, događa se obrat na koji Hana nije bila spremna: Tesin rođendan, pijani tulum, sramotni video, ucjenjivanje i prijetnja objavom filmića na Facebooku. Hana se odjednom našla pred zidom u ratu koji vrlo lako može i izgubiti…
Roman je bio objavljivan i na haninidnevnici.blogspot.hr gdje je imao više od 18000 čitanja.

Bullying nije nešto što se događa drugima!
Dvije djevojke koje koriste društvene mreže kao sredstvo ratovanja u kojem je sve moguće.
Priča o dvjema adolescenticama i njihovim mamama.

148 stranica, meki uvez, cijena: 80,00 kuna


naslovnica_malaElvira Slišurić Kuća kralja paukova

“Kuća kralja paukova” magična je priča koja se krije iza naizgled obične svakodnevice u jednom malom mjestu u koje su se, nakon višegodišnjeg boravka u velikom gradu, doselili Mario i njegova mama. Naime, Mario je niz godina proveo po bolnicama i mama je zaključila kako će boravak u prirodi pridonijeti njegovom oporavku. Kupili su kuću koja će uskoro pokazati i svoje drugo lice. Naime, u podrumu se krije neobičan svijet do kojeg vode stare napukle stube, a koji poziva na nove avanture.
No, kakva bi to bila bajkovita priča da u njoj nemamo neobičnog starca, znatiželjnu djevojčicu Lanu, lipu koja se preko noći pretvorila u brezu, a potom u lješnjak, olujne noći u kojima se, kada u kući nestane svjetla, može dogoditi svašta, mračno jezero i beskrajno mnogo straha.
Mario i Lana povest će mlade čitatelje na jedno nezaboravno putovanje u svijet paukova. Na tom putu susret će se s raznim čudima prirode, no isto će tako spoznati koliko je važno iskreno prijateljstvo.

Elvira Slišurić prvu je priču objavila u časopisu “Ubiq” 2014., a ta joj je godina na svom kraju donijela i roman prvijenac “Sreća prati hrabre” (Hena com). Nakon dvije godine traženja i maštanja, roman “Kuća kralja paukova” postao je neizbježan jer “i iz male sjemenke ponekad izraste moćan hrast”, rekla bi u eteru. “Ostanite s nama!”

Prva poglavlja možete pročitati na Issuu

146 stranica, meki uvez, cijena: 80,00 kuna


naslovnicaKlara Peranić Vermogen (Četiri kraljevstva)

Kada se pročuje da je princeza Davina, navodna nasljednica prijestolja kraljevstva Vermogen, bez magijskih moći koje su nužne za upravljanje cijelim kraljevstvom i za njegov opstanak, cijeli se poredak četiriju kraljevstava nađe u opasnosti. Marta, zakonita nasljednica prijestolja, mora prihvatiti neizbježno, a to je rat sa svojom (polu)sestrom Davinom i susjednim kraljevstvima, ne bi li iznova vratila sretna vremena. No, Marta, iako stvarna nasljednica, za sada je tek djevojka bez iskustava koja su joj potrebna za konačnu bitku prevlasti. Putem sazrijevanja, koje je istovremeno i priprema za borbu, Marta u sebi otkriva snažnu i odlučnu mladu ženu. Na tom putu upoznaje svog zaštitnika Eneja, ali i ovladava magičnim moćima kako bi svom narodu i susjednim kraljevstvima osigurala dugotrajni mir gotovo nepovratno uništen godinama brutalne tiranije.

Klara Peranić mlada je riječka autorica. Studentica je Filozofskog fakulteta u Rijeci (smjer Hrvatski jezik i književnost). Njezin je roman namijenjen teen populaciji, ali i svim poklonicima fantasy žanra.

Prvo poglavlje možete pročitati na Issuu

130 stranica, meki uvez, cijena: 70,00 kuna


urghMislav Pasini Urghove kronike

Junak Urgh uvijek odabire pravi put, koliko god on značio nevolju. Jer, što li je moguće učiniti kada je na kocki sudbina cijelog jednog svijeta, do pogledati strahu u oči i obračunati se s njime, oslonivši se o svoje najjače tajno oružje – hrabrost. Plavokosi Urgh čak i ne zna tko je zaista. No, osvjetljujući vlastitu prošlost, on otkriva povijest naroda koji nastanjuje Taurus, a koji je suočen s neviđenom prijetnjom iz mraka. Naime, ili će postati bezlični vojni zombiji scanneri ili će nastaviti živjeti u prirodnoj ravnoteži koja je omogućila eone i eone održivoga svijeta. Urghove kronike stoga nisu samo književno-stripovska priča sa stotinama junaka koje susrećemo putem – bradati ratnik Zelin koji podsjeća na patuljka iz Tolkienova Gospodara prstenova, Slamnati Čovjek, Čovjek Kornjača, leteći Mikah, kraljevi Nak’tur i Sek’hur pa sve do Indijanaca i kauboja – već epopeja koja nam odašilje iskonsku poruku o dobru i zlu, o tami i svjetlu. Kronike nam govore o potrebi da se suprotstavimo unatoč opasnosti od moguće propasti, a sve u ime jednog održivog i prirodnog svijeta s kojim smo, upravo kao i Urgh, zapravo izgubili vezu te ostali osamljeni i izgubljeni.

“Piscu Krameru, glavnom junaku romana, vlastiti tekst se otima kontroli, mašta iz njegove knjige oživljava i priča se ozbiljuje, krećući novim tokovima. Glavni junak Urgh, koji prkosno oživljava iz piščeva pera, prelazi s pomoćnicima različite dimenzije kako bi u zemlji Taurus, koju je osvojila zla Scanneronova vojska, ponovno povezao raspolovljena godišnja doba i kako bi u njoj ponovno uspostavio mir. Svi junaci u ovoj izuzetno maštovitoj knjizi nalikuju na stripovske junake – neuništivi mišićavi, okretni ratnici, konjanici, zmajevi, zvijeri…”

/iz recenzije Lade Žigo/

316 stranica, meki uvez, cijena: 100,00 kuna


cimbuli_mala naslovnicaLjiljana Jelaska, Iva Dukić Cimbuli-cimbuli

Vještica Dobra, pauk Dobroslav, puž Brzimir, žaba Marta, gušter Gujo i dječak Jan glavni su likovi ove male-velike avanture.
Vještica Dobra bila je protjerana iz vještičjeg svijeta jer je bila – dobra. Od tada živi u šumi i pomaže životinjama u nevolji. Tako je jednog dana srela pauka Dobroslava kojem je bila ozlijeđena noga. Uz Brzimirovu pomoć, koji joj je ustupio tri kapi znoja, pripremila je svoj čarobni Cimbuli-cumbuli napitak i izliječila mu nožicu. Vesela družina kreće na put, u potrazi za mjestom gdje bi Dobroslav mogao na miru plesti svoje mreže. Putem sreću žabu Martu koja želi imati predivan glas, a ne nepodnošljivi kreket od kojeg bježe sve ptice. I dok si rekao “Cimbuli”, Dobra joj je ispunila želju. Na svom putu upoznali su i guštera Guju koji je ostao bez repa, a približava se natjecanje u najljepšim gušterskim repovima. I premda se životinjice boje ljudi, u svojoj avanturi susreću dječaka Jana i njegove roditelje koji ih ugoste u svojoj vikendici i nekima od njih pruže novi dom. Opet zahvaljujući Dobri i njezinom čarobnom napitku, Guji je narastao novi rep. Osvojio bi on i prvo mjesto da nije upoznao zanosnu guštericu i prepustio joj pobjedu. Mala se družina na kraju ipak rastaje jer Gujo je, sretan i zaljubljen, krenuo za svojom guštericom, Dobroslav je našao novi dom, Marta se vraća u svoju baru, a Dobra i Brzimir natrag u šumu. Ali, naravno, uz obećanje da će se opet vidjeti… u skoro vrijeme.

“Život na Zemlji je poput lanca povezanog brojnim karikama. Svaka od tih karika predstavlja jednu živuću vrstu na planetu: biljnu, životinjsku ili pak ljudsku vrstu. Ako se dogodi da samo jedna od tih karika pukne, ako nestane samo jedna živuća vrsta, život ljudi na Zemlji bit će doveden u opasnost.”

Poučna i nadasve simpatična, ova nam priča donosi poruke o važnosti ekološke osviještenosti i održivog razvitka. Upotpunjena je prigodnim ilustracijama Ive Dukić.

85 stranica, meki uvez/kolor, cijena: 70,00 kuna


milanMilan Zagorac Noina velika avantura

Noa (13 godina) misli, a ništa ga u tom mišljenju ne opovrgava, da bi bilo najbolje napraviti nešto veliko, nešto što nitko drugi još nije napravio, a sve kako bi zadivio Manuelu, najljepšu djevojčicu u Prepuštevcu. Stoga sa svojim prijateljima kreće na plovidbu rijekom Blatnicom – koja će, naravno, biti prepuna neočekivanih događaja i obrata – čiji je krajnji cilj veliko, gotovo mitsko jezero na rijeci Dravi.
Paralelno s dječačkim planovima, i život se odvija u svojim smjerovima pa se, eto, tata i mama razvode, što definitivno nije ugodna situacija ni za Nou ni za njegovu mlađu sestru Martu (11 godina).
Radnja romana smještena je u idilični Prepuštevec, gdje Noa i Marta malo jadikuju, malo se prenemažu, malo izvode svakojake psine i… pomalo odrastaju.

Zagorac za svoj roman kaže: “Kako god, dobro sam se zabavljao pišući ga. Da se razumijemo, sve je to stvar fikcije, svaka je sličnost sa stvarnim događajima i osobama (skoro) slučajna. Moja je simpatija uvijek na strani onih pomalo pomaknutih, a takvih je u ovom romanu koliko hoćeš…”

Prvo poglavlje možete pročitati na Issuu

111 stranica, meki uvez, cijena: 70,00 kuna


naslovnicaFrancisco Soares Pozitivna

Roman “Pozitivna” brazilskog liječnika i književnika Francisca Soaresa donosi nam priču o 16-godišnjoj Patriciji koja saznaje da je trudna. No, to nije sve. Patricia je i HIV pozitivna. Njezina trudnoća tako nadilazi probleme maloljetničke trudnoće i postajemnogo više – borba za vlastito nerođeno dijete koje želi zaštititi od prijeteće bolesti, ali i za vlastito zdravlje.
Uz to, “Pozitivna” otvara široki spektar tema, od maloljetničke trudnoće, autoimunih bolesti, alternativnog spolnog života, odbacivanja i diskriminacije – još uvijek, nažalost, prisutne kada je riječ o nositeljima virusa HIV-a – pa sve do neupitne roditeljske podrške i nove ljubavi zahvaljujući kojoj svaki problem postaje podnošljiviji.
Ovaj roman nipošto ne bi bio potpun bez velike pomoći i potpore Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa.

Raširenost zaraze HIV-om u cijelom svijetu jedan je od velikih izazova 21. stoljeća. Ljudski organizam nije sposoban samostalno se obraniti od virusa, djelotvorno cjepivo ne postoji, lijekovi nisu učinkoviti kako bi se uklonio uzrok zaraze. Sve su to razlozi zbog kojih čovječanstvo postaje ranjivo. Jedini put koji se do sada pokazao djelotvornim je prevencija. U ovom romanu autor upozorava na preventivne mjere koje bismo svi trebali usvojiti. I nipošto ne smijemo zaboraviti naglasiti da zaraženost HIV-om ne možemo shvatiti kao smrtnu presudu.

164 stranice, meki uvez, cijena: 80,00 kuna


mala naslovnicaAni Maduna Suze boje smijeha

Roman mlade autorice Ani Madune (ima svega 17 godina) zapravo je priča o mnogočemu: djetinjstvu, odrastanju, ljubavi, željama, umjetnosti… ispričana iz perspektive jedne šesnaestogodišnjakinje. Annie Larsen ima rastavljene roditelje i mlađeg brata. Otac je alkoholičar, a majka psihički nestabilna. Annie želi biti umjetnica. Obožava čitati “Velikog Gatsbyja”, iznova i iznova. Nakon što je bila svjedokom pljačke u jednoj vintage trgovini, upoznaje tajanstvenog Adriana Diaza, člana teen bande. I njezin život tada dolazi do točke preokreta. Zajedno kreću u neizvjesnu avanturu, nakon koje više neće biti isti…

“Nedostajanje nekoga je poput spoja tuge i nemira. To je mješavina nervoze i očaja. Najgore kod nedostajanja neke osobe jest to što je svakim danom sve gore i gore. Ono dovodi do ludila, do kaosa. Polako prelazi u bijes, u mahnitost. Činjenica jest da sam ne možeš zaustaviti nedostajanje. Nedostajanje može zaustaviti samo osoba koja ti nedostaje, svojim povratkom. Stvar je u tome da se on nije vratio. Ona je vjerovala da će se vratiti, zaista jest. Svakog je dana oblačila posebnu haljinu nadajući se da će ga možda, samo možda, vidjeti negdje na mjesečini. I onda bi mu potrčala u zagrljaj i on bi je poljubio. I ona se ne bi ljutila na njega. Ne bi se ljutila jer ju je ostavio. Jednostavno bi zaboravila na to ili bi se pravila kao da se to i nije dogodilo. Onda bi sama sebi priznala poraz (a to je mrzila – mrzila je gubiti, iako je stalno gubila bitke i ljude) i u tom trenutku taj poraz ne bi shvatila kao druge poraze; jer bez obzira na to što je izgubila, ona ga je ponovo grlila i ljubila. Ona se ponovo predozirala njegovim mirisom i njegovim likom. I tada ga ne bi mogla pustiti, ne ponovo, jer postala je ovisna.”
Objavljivanje ove knjige omogućili su: Javni bilježnik Velibor Panjković, Studio Conex, Rijeka, JGL, Rijeka, Radmont d.o.o., Rijeka, MEP d.o.o, Rijeka, Rivel d.o.o., Rijeka, Ornamentum d.o.o., Rijeka.
Dostupno za preuzimanje na Issuu

276 stranica, meki uvez, cijena: 80,00 kuna


RASPRODANO

naslovnicaLjiljana Jelaska, Katarina Fabijanić Anatomija

Slikovnicu “Anatomija” potpisuje autorski dvojac: Ljiljana Jelaska kao autorica i mlada dizajnerica Katarina Fabijanić.
Na duhovit i zanimljiv način ova će knjiga upoznati mališane s građom ljudskog tijela prije negoli se susretnu s ozbiljnijim učenjem o ljudskoj anatomiji u školskim klupama. Namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina.
Djeci bliskim i razumljivim rječnikom opisani su svi naši organi i njihove funkcije, počevši od glave preko trupa do nožnih prstiju i noktiju. Navedene su i manje ili više poznate zanimljivosti o pojedinim organima.
Putovanje kroz ljudsko tijelo prati priča o međusobnim simpatijama jedne Ane i jednog Tomija, a vodič je nitko drugi do – anatomija!

40 stranica, meki uvez, u boji, cijena: 70,00 kuna


RASPRODANO

Let-leti_zadnjaLjiljana Jelaska Leti, leti

Glavna junakinja ovog teen romana je Ema: malo plave kose, dva zelena oka i Teen u kiosku preko puta. Ima četrnaest godina, živi u Zagrebu s mamom, tatom, mlađim bratom Markom, bakom i kornjačom Kornelijom. Ide u 7. razred osnovne škole i dijeli sve probleme koji zaokupljaju njezinu generaciju: cool izgled, modni detalji, prve simpatije i prvi poljupci, prijateljstva… Međutim, odrastanje ima i svoju drugu stranu, a nju čine ovisnosti, prerana stupanja u spolne odnose, narušeni odnosi s roditeljima, bježanja od kuće, opasnosti s kojima se djeca susreću na internetu i društvenim mrežama… Kako bilo, sve su to “odvojci” s glavnog puta koji se zove – djetinjstvo i odrastanje. A ono nije nimalo jednostavno. Priča je to o sazrijevanju i koraku bliže svijetu odraslih, lagana, prpošna, zabavna, topla i dirljiva.
Dostupno za preuzimanje na Issuu i Scribd platformama

162 stranice, meki uvez, cijena: 80,00 kuna


RASPRODANO

cover photoDražen Jergović Dnevnik vragolana

Dario je pravi tinejdžer koji ima sasvim pravi život tinejdžera: mamu, tatu, školu, djevojku koja mu se sviđa… I što je najbolje od svega, Dario nije baš neki učenik, a često voli napraviti i kakvu spačku. Ipak, ljeto je tu, završava nastava i dolazi vrijeme kada se neki stari planovi mijenjaju e da bi sve skupa završilo u jednoj – ježovitoj priči, nakon koje jednostavno nema više kupanja u moru, ali ljeto tek počinje! I to u najboljem mogućem društvu… Dnevnik vragolana je jednostavnim riječima simpatična knjiga koja nas podsjeća, pomalo nostalgično, na neka druga vremena kada smo i sami čitali Adriana Molea…
Dostupno za preuzimanje na Issuu i Scribd platformama

92 stranice, meki uvez, cijena: 50,00 kuna


RASPRODANO

naslovnica_ante_bozanic (1)Ante Božanić-Milić Ribarske priče

“Ribarske priče” duhovito pripovijedaju o raznim morskim bićima koja upoznaje dječak Ivan dok za vrijeme ljetnih školskih praznika boravi kod bake i djeda u ribarskoj kućici na samoj obali. Pa se tako u pričama pojavljuju hobotnice, orade, grdobine, rakovi, morska medvjedica, pa čak i sam kit. Oni nam tako pričaju o životu ispod mora, na pučini, na dnu, ali i na obali. Iako je dječak Ivan uz svoga djeda, ribara i kapetana, jedan od junaka ove priče, pravi su glavni junaci more i njegovi često svadljivi stanovnici. A oni su, sa svojim manama i vrlinama, kao ljudi koje od nekud poznajemo…

Ove priče upozoravaju na osjetljivu ravnotežu između čovjeka, mora i života u njemu. Svaka donosi neku novu dogodovštinu: od prvoga ribarskog krštenja u kojem Ivan upoznaje što je to ribarstvo, preko priča o hobotnicama, morskoj medvjedici, jeguljama, murinama, hlapovima i jastozima, do osjetljive ekološke priče o zagađenju i pretjeranom izlovu koji su posve promijenili naše more.

A more se, kao veliki živi organizam, opet nastoji obnoviti i to će uvijek činiti, kako god bude moglo.

112 stranica, meki uvez, 70,00 kuna

(fotografija: pixabay.com)