Očekujući proljeće…

Da, da, brojimo sitno do nadolazećeg proljeća…

Izdavačku godinu u Studiju TiM otvorila je mlada riječka autorica Klara Peranić svojim fantasy romanom “Vermogen (Četiri kraljevstva)” koji je namijenjen teen populaciji.
Kada se pročuje da princeza Davina, nasljednica prijestolja kraljevstva Vermogen, nema magične moći koje su nužne za upravljanje cijelim kraljevstvom i za njegov opstanak, poredak četiriju kraljevstava nađe se u opasnosti. Marta, zakonita nasljednica prijestolja, gotovo osamnaest godina živi skrivajući svoje podrijetlo. Naposljetku prihvaća neizbježni sukob; jer na kocki su životi mnogih, ali i opstanak Vermogena.

Zadarska književnica Andreja Malta razveselit će nas i nasmijati svojim stihovima/pričama o (ne)običnoj mački Belli koja je uvijek radila što je htjela.

Potom slijedi roman “Kuća kralja paukova” autorice Elvire Slišurić u kojem će zasigurno uživati mlađi osnovnoškolski uzrast. Ova simpatična magična priča povest će ih na jedno neobično putovanje u svijet paukova kroz koje ih vode Mario i Lana. Na tom putu susret će se s raznim čudima prirode – paukovima raznih oblika i vrsta, neobičnim jezerom, antropomorfnim biljkama – no isto će tako spoznati koliko je važno iskreno prijateljstvo.

Milan Zagorac, riječki književnik, nastavlja tamo gdje se stao s Noinom velikom avanturom. Međutim, Noa je sada krenuo u srednju školu, no to ne znači da je njegovim vratolomijama došao kraj.

Nadamo se i romanu Katarine Solomun “Stavit ću te na Facebook!” koji tematizira problematiku ženskog bullyinga te prati odrastanje pomalo neobične adolescentice Hane. No, prije objavljivanja, imat ćemo priliku pratiti ga i na njezinom blogu.

Nakon “Urghovih kronika” splitski književnik Mislav Pasini razveselit će teen populaciju svojim romanom (sedmim po redu) “Zimska priča – jeza mojih sjećanja”. U ovom se romanu poigrava s konvencijama žanra, smještajući ga u tinejdžersko okružje, a radnja se odvija na jednom udaljenom dalmatinskom otoku. Pasini se vraća u 80-e godine prošlog stoljeća i prati život četiri 9-godišnjaka koji su se zakleli na vječno prijateljstvo, a koje je ispunjeno stripovima, ranim otkrivanjem glazbe i odlascima u prazne kinodvorane na premijere tadašnjih horor filmskih hitova. No, atmosfera radnje priču odvodi u jednu drugu dimenziju u kojoj će četiri vršnjaka upoznati strah o kojemu do tada nisu mogli ni sanjati, strah koji će zauvijek promijeniti njihove živote i razdvojiti njihove puteve.

Naše svakodnevno druženje nastavljamo na našoj FB stranici.

(fotografija: pixabay.com)