Naših prvih deset godina

Danas već pomalo davne 2005. godine osnovana je Izdavačka kuća Studio TiM iz Rijeke pod astrološkim znakom Ribe.

U početku smo bili usmjereni na izdanja namijenjena roditeljima, odgojiteljima, nastavnicima, profesorima te svima onima čiji je rad vezan uz dobrobit djece. Stoga smo naslove pedagoškog profila grupirali u tzv. Malu biblioteku i Male priručnike koji su naišli na dobar odaziv ciljane skupine. Njihova je osnovna značajka bila čitkost te zanimljiv i inovativan pristup temama, uz mnogobrojne životne primjere, priče roditelja, savjete znanstvenika i rezultate suvremenih istraživanja. Riječ je bila o prijevodima talijanskih autora Nessije Laniado, Gianfilippa Pietre i Paole Santagostino.

Zatim smo krenuli korak dalje. Pa je tako nastala biblioteka Lutalice. Ona je okupljala autore, odnosno autorice koje su progovorile o svojim bolnim životnim iskustvima poput svakodnevnog života s ovisnicima ili djetetove bolesti. Jedna od njih, Nataša Kovaljev-Opatić iz Rijeke, svoju je knjigu “Prije duge” objavila, u engleskom i talijanskom prijevodu, i na Smashwordsu kao premium edition. Pored književno-publicističkog dijela, Lutalice su imale i svoj beletristički dio – Lutalice u prozi.

U međuvremenu smo objavljivali i autore različitih preokupacija kao što su zaboravljeni Mediteran, stari recepti, ekološki osviještene priče o morskim bićima te, s druge strane, senzibilitet urbanog pojedinca.

Zadnja biblioteka TiMe okuplja književnoumjetničke tekstove koji su istovremeno dostupni i kao klasična tiskana i kao elektronička izdanja.

Nadalje, mnoga naša izdanja dostupna su, djelomično ili u cijelosti, u elektroničkom formatu na Issuu platformi. I u potpunosti su besplatna za preuzimanje i čitanje.

U svom uslužnom segmentu kontinuirano nudimo usluge unosa, lekture i korekture tekstova te uredničke poslove.

Kad malo bolje razmislimo, cijelo jedno desetljeće je prošlo a da se nismo ni okrenuli. Iskoristili bismo ovu prigodu i zahvalili se svima vama koji ste aktivno sudjelovali u nastanku i oblikovanju TiM-a: našim autorima, suradnicima, sljedbenicima i vjernoj publici na FB stranici.

Radujemo se nastavku zajedničkog druženja i suradnje.